Hardloopfotos.nl.

Jannemien Bosman's profile
Username Jannemien Bosman
Status active
Joined Jan 22, 2008
Location Arnhem
Website www.jannemien.nl
Biography Beste lezer,

Foto(bio)grafie
Het lijkt me weinig interessant om hier een uitgebreid verhaal te gaan vertellen wat me in mijn leven allemaal heeft beziggehouden en momenteel bezighoudt. Ik zal me beperken tot de fotografie.

Het begin
Voor zover ik kan nagaan, is mijn fascinatie voor de fotografie in mijn jonge jaren begonnen in de doka van mijn oudste broer. Beschenen door het bijzondere lamplicht steeds opnieuw het spannende moment waarin het beeld tevoorschijn kwam, dat bleef indrukwekkend.

Het vervolg
Met een Olympus Trip 35, mijn eerste camera, maakte ik met zorg platen van alles wat me in mijn omgeving opviel. Al snel kwam ik tot de conclusie, dat die camera zijn beperkingen had en begon ik te sparen voor een spiegelreflexcamera. Ik wilde zelf kunnen bepalen hoe groot de lensopening moest zijn en hoe lang de belichtingstijd.
Het werd uiteindelijk de Canon EOS 500N, jarenlang een vaste metgezel tijdens reizen en andere gelegenheden. Ook zeker niet zonder beperkingen, maar al duidelijk mooiere apparatuur.
Natuur en portret waren mijn belangrijkste thema's, waarbij ik ook het vastleggen van de sfeer belangrijk vind.

De sportfotografie
De ontwikkeling van de digitale fotografie interesseerde me, maar de kwaliteit vond ik lange tijd niet goed genoeg. Zeker niet in verhouding tot de prijs.
Daarom ben ik pas in de zomer van 2007 overgestapt op digitale fotografie en me vanaf dat moment ook gaan bezighouden met de sportfotografie, een gebied dat al jaren mijn belangstelling had.
Zelf heb ik altijd aan sport gedaan, met een enkele korte pauze. Ik heb veel respect voor topsporters, die alles in het werk stellen om hun doelen te bereiken. Ik heb bewondering voor hun indrukwekkende lichaamsbeheersing en houd van hun aanstekelijke passie. Daarnaast kan ik ook genieten van recreatieve sporters, die vooral veel plezier beleven aan hun sport.
De actie, waarbij het bij uitstek neerkomt op de concentratie, de juiste timing en de emoties, maken de sportfotografie tot een boeiend en spannend geheel.
Met veel plezier heb ik inmiddels verschillende series gemaakt, waarvan een aantal op deze site staat. Er zullen er zeker meer volgen.

Tot ziens!
Sportieve groet,

Jannemien Bosman
files uploaded 1195
Last uploaded file
Click to see all uploads by Jannemien Bosman