Hardloopfotos.nl.

Evert Woutersen's profile
Username Evert Woutersen
Status active
Joined Aug 14, 2008
Location Almere
Interests Atletiek en Fotografie
Biography Een van mijn hobbies is fotografie. Ik fotografeer al meer dan 30 jaar. Ben begonnen met het maken van foto's in zwart/wit, waarbij het zelf ontwikkelen en afdrukken in de donkere kamer veel tijd in beslag nam.
Sinds kort fotografeer ik ook met met een digitale camera. Het mooie van digitaal fotograferen is dat je heel snel kunt zien wat het resultaat is, en dat je heel snel kunt leren van je fouten. De donkere kamer is vervangen door de computer, maar erg veel nabewerken doe ik de foto's niet, hooguit de uitsnede van een foto wat aanpassen, en mocht het nodig zijn, contrast en helderheid verbeteren. Op deze manier blijft de foto zo dicht mogelijk bij de realiteit.
Het beoefenen van sportfotografie vind ik prachtig - ik kan genieten van de passie van topsport, de concentratie vooraf, de wedstrijdonderdelen, en de blijdschap en teleurstellingen die daarbij horen. Sporters die er alles voor over hebben om hun doel te bereiken. Ik heb bewondering voor de inzet en de toewijding van de atleten.
De uitdaging van sportfotografie is de snelheid - de mooie momenten zijn voorbij voordat je er erg in hebt. Ik vind het mooi als een foto de passie en beleving van een sporter kan overbrengen op de kijker. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld de concentratie bij de start, de snelheid tijdens de race, en de vreugde en de teleurstelling na de finish.
files uploaded 1933
Last uploaded file
Click to see all uploads by Evert Woutersen
Last comment
Click to see all comments made by Evert Woutersen

02/01/10 at 21:42